Een perfecte Moederdag

De belangrijkste dag, naast jouw verjaardag natuurlijk, is Moederdag! De dag dat mama eens lekker in het zonnetje wordt gezet voor al haar harde zorgen van het afgelopen jaar over jou. Maar hoe kun jij nou mama eens goed verrassen? Tijd voor een inspirationele blog van Habbes. Zo krijg je hier cadeau tips, gedicht hulp, een bestemming om naartoe te gaan en kooktips. In deze blog zal Habbes speciaal voor jou de perfecte Moederdag beschrijven!

Habbes Moederdag

Ga vroeg je bed uit…

Dit is een schok om te horen, aangezien slapen ook een van mijn favoriete onderdelen is in de ochtend. Maar op deze ene speciale dag zul je toch echt vroeg je nest uit moeten komen! Gelukkig is het met een goede reden, want hoe jouw mama haar dag het beste kan beginnen is met een stevige brunch. Zorg ervoor dat jouw moeder helemaal niet haar bedje uit hoeft voor deze ene ochtend. Deze keer zijn de rollen omgedraaid en maak je voor haar een lekker ontbijt/brunch! Maar wat zijn de ingrediënten van zo een ontbijt/brunch dan? Heel simpel:

Verse jus d’orange
Hardgekookt ei
2 plakjes ham
2 plakjes kaas
1 boterham
1 cracker
1 potje jam
Een beetje boter is ook wel lekker, anders is alles zo droog…
En als afsluiter een lekker bakkie met vers fruit!

Ontbijt op bed habbes

OF je pakt alles wat er nog in huis is, omdat je bent vergeten inkopen te doen. Als moeders dan nog trek heeft moet ze het zelf maar maken! Zij kan dan heerlijk haar brunch in alle rust opeten met een mooi muziekje op de achtergrond. Intussen ga jij snel door naar de volgende verrassing.

De bekendmaking van de grote verrassing!

Het was natuurlijk al een grote verrassing dat jij zo vroeg uit bed was, maar ja dan is moeders uitgegeten en staat er nog een verrassing op haar te wachten! Dat is toch een perfecte ochtend?! Natuurlijk moet je niet meteen alles verklappen. Je geeft een supermooie handdoek met haar eigen naam erop die is ingepakt en wel door Habbes met een fantastisch lintje. Als ze dan de handdoek uitpakt valt er ineens een kaartje uit. Jij hebt gewoon een keileuke kaart gekocht voor Moederdag en daar een persoonlijke boodschap op geschreven waardoor ze heel hart moet huilen. Nee, je beledigt haar niet, je schrijft juist de dingen waarom zij de belangrijkste persoon is in jouw leven. Ter inspiratie voor de kaart kun je bijvoorbeeld de volgende ‘originele’ tekst gebruiken:

Allerliefste mama,

Ik weet dat je veel voor me doet,
en wat je doet, doe je ook nog eens supergoed!
En daarom ben ik zoooo blij,
dat ik zo een moeder heb zoals jij.
Dus rust vandaag zolang het kan,
want morgen sta jij weer in de keuken met een steelpan.

Groetjes van je weet wel wie.

De grote middag activiteit

Na deze gehele openbaring en tranen van geluk geef je haar een theedoek. Nee, deze theedoek is niet omdat ze haar eigen ontbijt moet gaan afwassen. Je doet deze schone theedoek juist om haar hoofd, zodat ze niks kan zien. Vervolgen begeleid je haar naar de auto en ontvoer je haar naar een speciale plek. Je hebt natuurlijk de afgelopen dagen heel hard opgelet op wat moeders graag wil op deze zomerse dag. Dus je neemt haar gezellig mee naar het Groene Hart van Nederland en loopt een heerlijke wandeling aan het water van plas De Eend. Bij zo een mooie wandeling hoort ook natuurlijk een kopje koffie bij Kameryck om energie op te bouwen voor de rest van de dag. Misschien kun je ook nog een rondje pitch and put doen?

Het avonddiner

Elke avond staat moeders voor jou hard te ploeteren om die aardappels, wat vlees en groenten op jouw bordje te krijgen. Nu moet moeders dat eigenlijk wel in stijl doen, vandaar de volgende verrassing! Geef jouw mama een uniek keukenschort met daarop haar eigen naam geborduurd. Vinden ze altijd leuk, omdat het ook nog eens een goed functioneel cadeau is. Eerst denkt ze oooh leuk en dan denkt ze ineens dat ze moet gaan koken. Die gekke mama vandaag zijn de rollen omgedraaid en ga jij, omdat het Moederdag is, een keertje zelf koken. Nu kun jij natuurlijk lang niet zo goed als mama koken… Hier is een simpel recept dat ik vaak gebruik als ik ‘kook’. Het heet: Arjan ‘s prutje

Pak een grote braadpan (zo ziet die er dus uit) en doe daar een beetje bak en braad in. Vervolgens voeg je 500 gram gehakt toe met gehaktkruiden. Terwijl lekker verspreid in de pan bruinachtig wordt snij alvast een uitje voor extra smaak. Zodra de ui gesneden is gooi je deze erbij met een vleugje zout en peper. Vervolgens kijk je in koelkast of er nog ‘vergeten groenten’ liggen, zo niet dan pak je een zakje soepgroenten. Dit gooi je in de pan erbij terwijl je aan het roeren bent met een pollepel, al vind je ergens nog iets van kruiden gooi die er dan ook maar overheen. Als laatste voeg je één of twee zakjes met aardappelschijfjes toe als extra vulling. Terwijl alles lekker aan het koken/bakken/braden (geen idee wat het precies) is dek je even de tafel. Zodra de groenten zacht/eetbaar zijn is het tijd om te gaan smullen!

Vervolgens na het eten zit jouw zware dag erop en kun je gezellig met mama op de bank tv kijken. Dan doet papa de afwas wel want die had nog niks gedaan of je laat het staan voor de volgende dag…

Afwas Habbes