Vaderdag en nu?

Jaja, binnenkort is het weer Vaderdag en dan worden alle stoere pappa’s eens flink in het zonnetje gezet. Na een heel jaar hard werken om alle schoolspullen, leuke reisjes, voedsel en dergelijke te betalen is de dag hier dat hij eens wat waardering krijgt. Nu komt weer die grote vraag, wat kan ik dit jaar doen om papa blij de maken?? Gelukkig heeft Habbes Borduurstudio hier het antwoord op met weer een blog over Vaderdag!

Habbes Vaderdag

Ook op deze dag moet je vroeg je bed uit…

Net als op Moederdag verdient papa ook een ontbijt/brunch op bed. Dit betekend lekker vroeg in de benen en aan de slag met dat ontbijtje! Slapen is één van mijn favoriete onderdelen in de ochtend (vaak het enige onderdeel), maar voor een speciale dag kan er een uitzondering worden gemaakt. Zorg ervoor dat jouw papa lekker kan blijven liggen en bereid voor hem een echt stevig ontbijt klaar. Wat valt er onder stevig ontbijt? Maak maar hetzelfde als op Moederdag.

Als de heer des huizes eindelijk zijn ontbijt naar binnen heeft gewerkt is het tijd voor zijn eerste verrassing! Het meest standaard cadeau dat je kunt geven aan jouw vader zijn natuurlijk sokken… Maar ja, Vaderdag is geen standaard dag dus verdiend papa een speciaal cadeau. Bij Habbes is er de mogelijkheid om nieuwe schone sokken te borduren met naam! Dat ziet hij echt niet aankomen, zulke speciale sokken die niemand hem kan afnemen.

Tijd voor de eerste grote verrassing!

Natuurlijk is het heel wat als je vroeg uit bed bent en een cadeau hebt gegeven, maar dat is nog niet genoeg voor die oude meneer. Die vent heeft gewoon weer een heel jaar slechte vadergrappen gemaakt, onnodige adviezen gegeven en komen opdagen op grote momenten in je leven. Mede dankzij die inzet verdient echt een mooie dag samen met jou! Dus voordat hij de deur uitloopt ziet hij ineens een kaartje op zijn deur geplakt. Op die kaart zet je de volgende tekst:

Vandaag word je lekker verwend.
Omdat je mijn papa bent.
Ik heb iets voor jou gepland
Iets voor een echte vent.
Loop nu snel door deze deur.
En ontdek dan een wereldprimeur.

En achter die deur ligt dan een origineel geborduurde pet met grappige tekst! Als hij de pet op heeft is het tijd om te vertrekken naar een echt vaderevenement dat hij geweldig zou vinden. Denk dan bijvoorbeeld aan de volgende uitjes:

 • Gele ui
 • Zoete ui
 • Witte ui
 • Een autorace
 • Iets met Oldtimers ofzo
 • Voetbalwedstrijd

Je kan het natuurlijk ook anders aanpakken en doe iets wat iedereen leuk vindt! Bij mooi weer naar het strand of naar het bos en pak dan een terras. Bij slechter weer naar bioscoop of gezellig een groot bordspel thuis. Zolang jullie maar samen zijn, lekker bijpraten en het naar jullie zin hebben. Desnoods ga je willekeurig in een veld liggen, zoals deze meneer!

man in veld habbes

Het grote avonddiner

Het is geen Moederdag, dus mama kan gewoon iets op tafel zetten.

 

 

Een perfecte Moederdag

De belangrijkste dag, naast jouw verjaardag natuurlijk, is Moederdag! De dag dat mama eens lekker in het zonnetje wordt gezet voor al haar harde zorgen van het afgelopen jaar over jou. Maar hoe kun jij nou mama eens goed verrassen? Tijd voor een inspirationele blog van Habbes. Zo krijg je hier cadeau tips, gedicht hulp, een bestemming om naartoe te gaan en kooktips. In deze blog zal Habbes speciaal voor jou de perfecte Moederdag beschrijven!

Habbes Moederdag

Ga vroeg je bed uit…

Dit is een schok om te horen, aangezien slapen ook een van mijn favoriete onderdelen is in de ochtend. Maar op deze ene speciale dag zul je toch echt vroeg je nest uit moeten komen! Gelukkig is het met een goede reden, want hoe jouw mama haar dag het beste kan beginnen is met een stevige brunch. Zorg ervoor dat jouw moeder helemaal niet haar bedje uit hoeft voor deze ene ochtend. Deze keer zijn de rollen omgedraaid en maak je voor haar een lekker ontbijt/brunch! Maar wat zijn de ingrediënten van zo een ontbijt/brunch dan? Heel simpel:

Verse jus d’orange
Hardgekookt ei
2 plakjes ham
2 plakjes kaas
1 boterham
1 cracker
1 potje jam
Een beetje boter is ook wel lekker, anders is alles zo droog…
En als afsluiter een lekker bakkie met vers fruit!

Ontbijt op bed habbes

OF je pakt alles wat er nog in huis is, omdat je bent vergeten inkopen te doen. Als moeders dan nog trek heeft moet ze het zelf maar maken! Zij kan dan heerlijk haar brunch in alle rust opeten met een mooi muziekje op de achtergrond. Intussen ga jij snel door naar de volgende verrassing.

De bekendmaking van de grote verrassing!

Het was natuurlijk al een grote verrassing dat jij zo vroeg uit bed was, maar ja dan is moeders uitgegeten en staat er nog een verrassing op haar te wachten! Dat is toch een perfecte ochtend?! Natuurlijk moet je niet meteen alles verklappen. Je geeft een supermooie handdoek met haar eigen naam erop die is ingepakt en wel door Habbes met een fantastisch lintje. Als ze dan de handdoek uitpakt valt er ineens een kaartje uit. Jij hebt gewoon een keileuke kaart gekocht voor Moederdag en daar een persoonlijke boodschap op geschreven waardoor ze heel hart moet huilen. Nee, je beledigt haar niet, je schrijft juist de dingen waarom zij de belangrijkste persoon is in jouw leven. Ter inspiratie voor de kaart kun je bijvoorbeeld de volgende ‘originele’ tekst gebruiken:

Allerliefste mama,

Ik weet dat je veel voor me doet,
en wat je doet, doe je ook nog eens supergoed!
En daarom ben ik zoooo blij,
dat ik zo een moeder heb zoals jij.
Dus rust vandaag zolang het kan,
want morgen sta jij weer in de keuken met een steelpan.

Groetjes van je weet wel wie.

De grote middag activiteit

Na deze gehele openbaring en tranen van geluk geef je haar een theedoek. Nee, deze theedoek is niet omdat ze haar eigen ontbijt moet gaan afwassen. Je doet deze schone theedoek juist om haar hoofd, zodat ze niks kan zien. Vervolgen begeleid je haar naar de auto en ontvoer je haar naar een speciale plek. Je hebt natuurlijk de afgelopen dagen heel hard opgelet op wat moeders graag wil op deze zomerse dag. Dus je neemt haar gezellig mee naar het Groene Hart van Nederland en loopt een heerlijke wandeling aan het water van plas De Eend. Bij zo een mooie wandeling hoort ook natuurlijk een kopje koffie bij Kameryck om energie op te bouwen voor de rest van de dag. Misschien kun je ook nog een rondje pitch and put doen?

Het avonddiner

Elke avond staat moeders voor jou hard te ploeteren om die aardappels, wat vlees en groenten op jouw bordje te krijgen. Nu moet moeders dat eigenlijk wel in stijl doen, vandaar de volgende verrassing! Geef jouw mama een uniek keukenschort met daarop haar eigen naam geborduurd. Vinden ze altijd leuk, omdat het ook nog eens een goed functioneel cadeau is. Eerst denkt ze oooh leuk en dan denkt ze ineens dat ze moet gaan koken. Die gekke mama vandaag zijn de rollen omgedraaid en ga jij, omdat het Moederdag is, een keertje zelf koken. Nu kun jij natuurlijk lang niet zo goed als mama koken… Hier is een simpel recept dat ik vaak gebruik als ik ‘kook’. Het heet: Arjan ‘s prutje

Pak een grote braadpan (zo ziet die er dus uit) en doe daar een beetje bak en braad in. Vervolgens voeg je 500 gram gehakt toe met gehaktkruiden. Terwijl lekker verspreid in de pan bruinachtig wordt snij alvast een uitje voor extra smaak. Zodra de ui gesneden is gooi je deze erbij met een vleugje zout en peper. Vervolgens kijk je in koelkast of er nog ‘vergeten groenten’ liggen, zo niet dan pak je een zakje soepgroenten. Dit gooi je in de pan erbij terwijl je aan het roeren bent met een pollepel, al vind je ergens nog iets van kruiden gooi die er dan ook maar overheen. Als laatste voeg je één of twee zakjes met aardappelschijfjes toe als extra vulling. Terwijl alles lekker aan het koken/bakken/braden (geen idee wat het precies) is dek je even de tafel. Zodra de groenten zacht/eetbaar zijn is het tijd om te gaan smullen!

Vervolgens na het eten zit jouw zware dag erop en kun je gezellig met mama op de bank tv kijken. Dan doet papa de afwas wel want die had nog niks gedaan of je laat het staan voor de volgende dag…

Afwas Habbes

Wat neem je mee naar het strand?

Even een lekker dagje uit naar het strand, wie wil dat nou niet? Natuurlijk gaat er dan ook een strandtas mee! In alle haast om niks van het mooie weer te missen worden er weleens dingetjes vergeten. Dus vergeet nu bijvoorbeeld nooit de zonnebrand meer dankzij Habbes! Maar wat is nou eigenlijk handig om allemaal mee te nemen? Habbes zet het voor u op een rijtje.

Habbes Borduurstudio heeft voor u eens goed gegoogeld naar wat belangrijk is om mee te nemen naar het strand.

Habbes Strandfoto

Het noodzakelijke in de tas

 • Zonnebrandcrème
  We willen natuurlijk niet verbranden!
 • Zonnebril
  De oogjes moeten ook goed beschermd worden tegen de felle zon.
 • Strandlaken
  Lekker zacht liggen in het zand is zeker noodzakelijk.
 • Wat te drinken
  We willen natuurlijk geen rare dingen gaan zien door uitdroging.
 • Droge kleding
  Opdrogen in de zon is natuurlijk ook een optie…

Zonnebril Habbes

Ook wel handig, maar niet noodzakelijk

 • Boterhammen
  Iets te eten mee is altijd een goed idee.
 • Extra handdoeken
  Hier kan bijvoorbeeld het mee worden afgedroogd of de voetjes zandvrij.
 • Contant geld
  Op het strand moet er natuurlijk altijd ijs gegeten worden!
 • Een petje
  Ook nog handig tegen de zon.

Kind Habbes

Om de dag net iets leuker te maken

 • Tijdschriften of boeken
  Bruin worden terwijl je op avontuur gaat met een goed boek.
 • Opblaasbare spullen
  Een band, luchtbed of strandbal alles kan!
 • Smartphone met goede muziek en een box
  Muziek zorgt altijd voor een gezellig sfeertje.
 • Een schepje en een emmertje
  Die kastelen bouwen zichzelf tenslotte niet.

Schelp Habbes

 

Wat neemt u altijd mee? Laat het ons weten met een leuke reactie!

De 10 kraamcadeau tips!

Hoera! Er is weer een nieuw kindje bij in de familie of een vriendin is eindelijk bevallen. Nu is er wel één probleempje: Wat voor cadeau moet u nou geven? Een geschikt cadeau vinden kan nog een hele opgave zijn.  Gelukkig is Habbes Borduurstudio er met de 10 kraamcadeau tips!

Habbes Borduurstudio is er voor u op uit gegaan om te kijken naar wat de goede kraamcadeaus van tegenwoordig zijn. Hieruit hebben wij een lijst samengesteld van de 10 leukste en origineelste cadeaus om te geven!

 De 10 kraamcadeau tips

1. Cadeaubonnen

Origineel is het niet, maar wordt vaak wel gewaardeerd. Een cadeaubon zorgt ervoor dat de kersverse ouders van de kleine zelf iets leuks kunnen uitzoeken. Vaak worden er bonnen gegeven van de HEMA of H&M. Dan kunnen de ouders zelf een leuke kleertjes uitzoeken voor de kleine. Een voordeel van een cadeaubon is dat het (uiteindelijke) cadeau altijd in de smaak zal vallen, aangezien de ouders het dan zelf uitzoeken!

2. Gepersonaliseerd cadeau

Kraamcadeau tips van HabbesHet meest originele cadeau dat er is, omdat het bijvoorbeeld de naam van het kindje heeft. Tegenwoordig is dit ook een echte trend! Het meest voorkomende cadeau is een handdoek met naam. Iets wat op latere leeftijd altijd nog handig blijft om te gebruiken en zeker in de eerste jaartje veel gebruikt zal worden. Met een persoonlijk kraamcadeau kunt u zich echt onderscheiden als u op kraambezoek gaat!

3. Leuk bestek of bord

Er moet natuurlijk ook goed gegeten worden om goed te groeien. Waarom dan niet van een leuk bordje af eten en dan ook nog met origineel bestek erbij!

4. Prentenboek

Altijd leuk om te ontvangen! Maar wat is het precies? Een leuk en ook leerzaam boek voor als de kleine wat groter is. Prentenboeken zijn er in verschillende soorten, maten en zelfs verschillende vormen. Het heeft dan ook een aparte categorie binnen de jeugdliteratuur. Kort gezegd een prentenboek is een boek met veel illustraties en over het algemeen maar weinig tekst. Zo is er altijd weer een nieuw verhaal te vertellen. Hoeveel ouders lezen hun kinderen weleens voor het slapen gaan een verhaaltje voor? Waarom dan niet uit een leuk prentenboek met mooie verhalen?

5. Luiertaart

Een echt praktisch cadeau. Wat houdt het in? Een taart gemaakt van opgerolde (schone) luiers! Iedereen weet dat er met een kleintje heel wat luiers door kunnen gaan, daarom is dit altijd handig voor de ouders. Zo heeft u een praktisch en leuk cadeau!

6. Knuffels

Kraamcadeau tips van Habbes
Iedereen had ze vroeger wel en het waren de vaak liefste beestjes. Nu kunt u natuurlijk erop uitgaan en meteen een knuffel halen, maar is het niet leuker als de knuffel nog iets speciaals heeft? Een persoonlijk tintje misschien? Bijvoorbeeld een leuke knuffel met T-shirt waar de naam van de baby op kan! Nu zijn knuffels vaak wat duurder en valt het misschien buiten uw budget. Dan kunt ook kijken naar alternatieven zoals: knuffeldoekjes, labeldoekjes en speendoekjes.

7. Fotoshoot

Een iets wat prijzig cadeau, maar wel altijd superleuk! Er is een gezinnetje gestart of het gezin is verder uitgebreid. Nu moeten er natuurlijk wel leuke nieuwe foto’s van het nieuwe lid bij!

 8. Speelgoed

Iets waar ieder kind van droomt, een kamer bomvol met speelgoed! Gelukkig is er tegenwoordig genoeg speelgoed te koop voor baby’s, peuters en kinderen. Niet is speelgoed alleen leuk, maar het kan ook leerzaam zijn voor kinderen. Dus als u een cadeau wil geven waar het kleintje later wat aan heeft en helpt bij de ontwikkeling, geef dan speelgoed!

9. Slabben

Een vieze toet is iets wat iedere baby weleens krijgt. Maar ja, de eerste paar hapjes zijn ook lastig! Gelukkig is daar al lang een oplossing voor bedacht, de slab. Leuk om te geven en praktisch voor de ouders. Nu is alleen een slab geven wel een beetje saai… Kijk daarom ook eens naar slabben met leuke teksten of laat de naam van de baby op de slab borduren!

10. Spullen voor in de babykamer

De baby’s van tegenwoordig worden flink in de watten gelegd en krijgen vaak ook gewoon hun eigen kamer. Nu wordt zo een kamer vaak leuk aangekleed, maar extra spulletjes zijn natuurlijk altijd welkom! Ouders hebben hun eigen stijl, dus het wil handig om te weten in welke stijl de kamer is ingericht voor u iets gaat kopen.

Dit zijn de 10 tips van Habbes Borduurstudio! Hopelijk hebben wij u zo kunnen inspireren om een leuk cadeau te geven. Heeft u nog leuke tips of een leuk onderwerp? Mail ons gerust of laat een reactie achter!