De 10 kraamcadeau tips!

Hoera! Er is weer een nieuw kindje bij in de familie of een vriendin is eindelijk bevallen. Nu is er wel één probleempje: Wat voor cadeau moet u nou geven? Een geschikt cadeau vinden kan nog een hele opgave zijn.  Gelukkig is Habbes Borduurstudio er met de 10 kraamcadeau tips!

Habbes Borduurstudio is er voor u op uit gegaan om te kijken naar wat de goede kraamcadeaus van tegenwoordig zijn. Hieruit hebben wij een lijst samengesteld van de 10 leukste en origineelste cadeaus om te geven!

 De 10 kraamcadeau tips

1. Cadeaubonnen

Origineel is het niet, maar wordt vaak wel gewaardeerd. Een cadeaubon zorgt ervoor dat de kersverse ouders van de kleine zelf iets leuks kunnen uitzoeken. Vaak worden er bonnen gegeven van de HEMA of H&M. Dan kunnen de ouders zelf een leuke kleertjes uitzoeken voor de kleine. Een voordeel van een cadeaubon is dat het (uiteindelijke) cadeau altijd in de smaak zal vallen, aangezien de ouders het dan zelf uitzoeken!

2. Gepersonaliseerd cadeau

Kraamcadeau tips van HabbesHet meest originele cadeau dat er is, omdat het bijvoorbeeld de naam van het kindje heeft. Tegenwoordig is dit ook een echte trend! Het meest voorkomende cadeau is een handdoek met naam. Iets wat op latere leeftijd altijd nog handig blijft om te gebruiken en zeker in de eerste jaartje veel gebruikt zal worden. Met een persoonlijk kraamcadeau kunt u zich echt onderscheiden als u op kraambezoek gaat!

3. Leuk bestek of bord

Er moet natuurlijk ook goed gegeten worden om goed te groeien. Waarom dan niet van een leuk bordje af eten en dan ook nog met origineel bestek erbij!

4. Prentenboek

Altijd leuk om te ontvangen! Maar wat is het precies? Een leuk en ook leerzaam boek voor als de kleine wat groter is. Prentenboeken zijn er in verschillende soorten, maten en zelfs verschillende vormen. Het heeft dan ook een aparte categorie binnen de jeugdliteratuur. Kort gezegd een prentenboek is een boek met veel illustraties en over het algemeen maar weinig tekst. Zo is er altijd weer een nieuw verhaal te vertellen. Hoeveel ouders lezen hun kinderen weleens voor het slapen gaan een verhaaltje voor? Waarom dan niet uit een leuk prentenboek met mooie verhalen?

5. Luiertaart

Een echt praktisch cadeau. Wat houdt het in? Een taart gemaakt van opgerolde (schone) luiers! Iedereen weet dat er met een kleintje heel wat luiers door kunnen gaan, daarom is dit altijd handig voor de ouders. Zo heeft u een praktisch en leuk cadeau!

6. Knuffels

Kraamcadeau tips van Habbes
Iedereen had ze vroeger wel en het waren de vaak liefste beestjes. Nu kunt u natuurlijk erop uitgaan en meteen een knuffel halen, maar is het niet leuker als de knuffel nog iets speciaals heeft? Een persoonlijk tintje misschien? Bijvoorbeeld een leuke knuffel met T-shirt waar de naam van de baby op kan! Nu zijn knuffels vaak wat duurder en valt het misschien buiten uw budget. Dan kunt ook kijken naar alternatieven zoals: knuffeldoekjes, labeldoekjes en speendoekjes.

7. Fotoshoot

Een iets wat prijzig cadeau, maar wel altijd superleuk! Er is een gezinnetje gestart of het gezin is verder uitgebreid. Nu moeten er natuurlijk wel leuke nieuwe foto’s van het nieuwe lid bij!

 8. Speelgoed

Iets waar ieder kind van droomt, een kamer bomvol met speelgoed! Gelukkig is er tegenwoordig genoeg speelgoed te koop voor baby’s, peuters en kinderen. Niet is speelgoed alleen leuk, maar het kan ook leerzaam zijn voor kinderen. Dus als u een cadeau wil geven waar het kleintje later wat aan heeft en helpt bij de ontwikkeling, geef dan speelgoed!

9. Slabben

Een vieze toet is iets wat iedere baby weleens krijgt. Maar ja, de eerste paar hapjes zijn ook lastig! Gelukkig is daar al lang een oplossing voor bedacht, de slab. Leuk om te geven en praktisch voor de ouders. Nu is alleen een slab geven wel een beetje saai… Kijk daarom ook eens naar slabben met leuke teksten of laat de naam van de baby op de slab borduren!

10. Spullen voor in de babykamer

De baby’s van tegenwoordig worden flink in de watten gelegd en krijgen vaak ook gewoon hun eigen kamer. Nu wordt zo een kamer vaak leuk aangekleed, maar extra spulletjes zijn natuurlijk altijd welkom! Ouders hebben hun eigen stijl, dus het wil handig om te weten in welke stijl de kamer is ingericht voor u iets gaat kopen.

Dit zijn de 10 tips van Habbes Borduurstudio! Hopelijk hebben wij u zo kunnen inspireren om een leuk cadeau te geven. Heeft u nog leuke tips of een leuk onderwerp? Mail ons gerust of laat een reactie achter!