Vaderdag en nu?

Jaja, binnenkort is het weer Vaderdag en dan worden alle stoere pappa’s eens flink in het zonnetje gezet. Na een heel jaar hard werken om alle schoolspullen, leuke reisjes, voedsel en dergelijke te betalen is de dag hier dat hij eens wat waardering krijgt. Nu komt weer die grote vraag, wat kan ik dit jaar doen om papa blij de maken?? Gelukkig heeft Habbes Borduurstudio hier het antwoord op met weer een blog over Vaderdag!

Habbes Vaderdag

Ook op deze dag moet je vroeg je bed uit…

Net als op Moederdag verdient papa ook een ontbijt/brunch op bed. Dit betekend lekker vroeg in de benen en aan de slag met dat ontbijtje! Slapen is één van mijn favoriete onderdelen in de ochtend (vaak het enige onderdeel), maar voor een speciale dag kan er een uitzondering worden gemaakt. Zorg ervoor dat jouw papa lekker kan blijven liggen en bereid voor hem een echt stevig ontbijt klaar. Wat valt er onder stevig ontbijt? Maak maar hetzelfde als op Moederdag.

Als de heer des huizes eindelijk zijn ontbijt naar binnen heeft gewerkt is het tijd voor zijn eerste verrassing! Het meest standaard cadeau dat je kunt geven aan jouw vader zijn natuurlijk sokken… Maar ja, Vaderdag is geen standaard dag dus verdiend papa een speciaal cadeau. Bij Habbes is er de mogelijkheid om nieuwe schone sokken te borduren met naam! Dat ziet hij echt niet aankomen, zulke speciale sokken die niemand hem kan afnemen.

Tijd voor de eerste grote verrassing!

Natuurlijk is het heel wat als je vroeg uit bed bent en een cadeau hebt gegeven, maar dat is nog niet genoeg voor die oude meneer. Die vent heeft gewoon weer een heel jaar slechte vadergrappen gemaakt, onnodige adviezen gegeven en komen opdagen op grote momenten in je leven. Mede dankzij die inzet verdient echt een mooie dag samen met jou! Dus voordat hij de deur uitloopt ziet hij ineens een kaartje op zijn deur geplakt. Op die kaart zet je de volgende tekst:

Vandaag word je lekker verwend.
Omdat je mijn papa bent.
Ik heb iets voor jou gepland
Iets voor een echte vent.
Loop nu snel door deze deur.
En ontdek dan een wereldprimeur.

En achter die deur ligt dan een origineel geborduurde pet met grappige tekst! Als hij de pet op heeft is het tijd om te vertrekken naar een echt vaderevenement dat hij geweldig zou vinden. Denk dan bijvoorbeeld aan de volgende uitjes:

  • Gele ui
  • Zoete ui
  • Witte ui
  • Een autorace
  • Iets met Oldtimers ofzo
  • Voetbalwedstrijd

Je kan het natuurlijk ook anders aanpakken en doe iets wat iedereen leuk vindt! Bij mooi weer naar het strand of naar het bos en pak dan een terras. Bij slechter weer naar bioscoop of gezellig een groot bordspel thuis. Zolang jullie maar samen zijn, lekker bijpraten en het naar jullie zin hebben. Desnoods ga je willekeurig in een veld liggen, zoals deze meneer!

man in veld habbes

Het grote avonddiner

Het is geen Moederdag, dus mama kan gewoon iets op tafel zetten.